Bilmezsin albümüyle dikkat çeken, son olarak Sevemez Kimse Seni şarkısıyla kitlelerce tanınan şarkıcı Cem Belevi şimdilerde yeni bir heyecan yaşıyor. Genç şarkıcı İnadına Aşk dizisiyle ekranda boy göstermeye hazırlanıyor. Dipnot Tablet için Cem ile bir araya geldik, şarkıcılıktan oyunculuğa, albümlerden coverlara ve aşka kadar her şeyi tek tek konuştuk. Gelin siz de bu söyleşiye kulak misafiri olun…

Yakışıklı olmak büyük bir armağan, bedeli de oldu mu senin için?
Aslında yakışıklı olmanın hep avantaj olduğunu düşünürdüm ancak yanılmışım müzik sektöründeysen ve pop müzik yapıyorsan yakışıklı olduğunuz zaman fiziğin işinizin önüne geçebiliyor. İnsanlar sizin yeteneğinden önce görüntüne güvenerek bu işi yaptığınızı düşünüyor.
Oyuncu ve şarkıcı olan isimler git gide artıyor. Vahide Perçin ve Altan Gördüm’den de eğitim almışsın. Sen nasıl oyunculuğa karar verdin?
Oyunculuk 2 senedir hayatımın ciddi anlamda gündeminde, ilk albümüm çıktığı günden beri o kadar çok teklif aldım ki ancak projeler beni heyecanlandırsa da hiç eğitimim olmadığı için kendimi hazır hissetmiyordum. O dönem hemen oyunculuk eğitimlerine başladım Altan gördüm ve Vahide Perçin hocalarımdan eğitim almaya hala devam ediyorum.

Herkesin hayatında kırılmalar yaratan insanlar vardır, sende bu isimler kimler?
Arkama dönüp baktığımda teşekkür edeceğim bana pek çok anlam ifade eden kıymetli isimler görüyorum. Ancak son dönemlerde müzik kariyerimde bana kırılma noktasını yaşatan isim Samsun Demir oldu, kendisinden bu sektörde risk almadan yol alınamayacağını öğrendim.
Seni hiç dinlemeyen bir dinleyiciye tek bir öneri şansın olsa hangi şarkını dinlemesini tavsiye edersin? Seni hangisi en iyi anlatır?
Bilmezsin albümümde Yağmur diye bir şarkım var öğrencilik yıllarımda yapmıştım, bana çok şey ifade eder. Bu şarkımı sevenlerle ortak noktalarımız çoktur diye düşünüyorum.

GÜNAYDIN SEVGİLİM DİYEN BİRİ NE KADAR SEVİMSİZ OLABİLİR Kİ?
Günaydın Sevgilim çok ses getirmişti, sormasam olmaz sevimsiz, sinirli uyananlardan mısın? Sabah sabah sevgiline gitar çalmıyorsun herhalde? Sabah ritüelinden bahsedelim mi biraz?
Günaydın sevgilim diyen birisi ne kadar sevimsiz olabilir ki? (Gülüyor) Hayatımda sinirli uyandığımı hatırlamıyorum hep güler yüzlü olurum uyanınca… Sinirimi bozmazlarsa o gün akşama kadarda öyle gider.
İlk albümünü dinlediğimde çok beğendim, sonraki coverlar ise bambaşka bir müzik anlayışını kulağa taşıyor sanki. Ne oldu, idealizmden mi vazgeçildi? Farklı ekonomik kaygılar mı, pazarlama stratejileri mi devreye girdi yoksa ben yanılıyorum hepsi aynı vizyonun ürünü mü?
Pop müziğin de bir yerde özü popüler kültüre hitap edebilmek. Ne kadar idealist olursanız, özgün olursanız olun bir trendin içinde var olmaya çalışıyorsunuz. Pop müzik yaparak ve o ortamdaki koşullara aykırı kalıyorsanız maalesef genele hitap etme şansınız yok… Kısacası şu; tabii ki kendi bestelerimle ve tarzımla yoluma devam edeceğim ancak profesyonel anlamda bu işi yapıyorsanız daha geniş kitlelere ulaşmak için kendi beklentilerinizden önce hedef kitlenin beklentilerine cevap verebilmeniz lazım. Bu sebepten o cover’lar var ve daha fazla kitleye ulaştı. Ancak beni bilen zaten biliyor ve o sebepten hem profesyonel hem duygusal anlamda içim çok rahat.

DENİZ İÇİN AŞK YALAN AMA…
Issız Adam’ı izleyip şarkı yazan bir müzisyen canlandıracağı Deniz Aras karakterine de bir şarkı yazar mı? O nasıl bir şarkı olur?
Evet çok duygusal biriyimdir bir film yeter bir şarkı yazmama, ama ikizler burcuyum belki o sebepten bir o kadar sosyal olup ve rasyonel düşünebiliyorum. Deniz ise Akrep burcu ve çok çapkın bir adam duygusal yönünü fazlasıyla bastırmış zamanla onu da açığa çıkaracak. Bence denizin şarkısı “kim ne derse desin” olabilir. Aşk ona yalan gelir çünkü ama büyük yanıldığını dizinin ilerleyen bölümlerinde göreceğiz.
İnadına Aşk romantik komedi trendinin yükseldiği bir dönemde yayına hazırlanıyor. İnadına Aşk’ı neden izlemeliyiz? Ekrandaki diğer dizilerden farkı ne?
Bir kere çok samimi, içten ve farklı çift karakterlerden genişleyebilecek bir senaryo örgüsü var. Bu güzel senaryoya bir de Osman Sınav faktörü ekleniyor, böyle bir ismin romantik komedi çekmesi apayrı bir merak uyandırıyor izleyicide. Biz de oyuncu arkadaşlarımla çok gülüyor ve eğleniyoruz oynarken, ben bunun seyirciye de geçeceğini düşünüyorum.

NEFRET NİYE AŞKA DÖNÜŞMESİN?
Sence aşk içinde inat taşır mı? En büyük aşklar kavgayla mı başlar?
Tabiiki taşır yeryüzünde inat etmeden ne elde edebilir ki insan aşk gibi bir mucizeyi elde edebilsin? Her şey zıttını barındırırmış zaten kendi içinde Gece bile gündüze dönüşür, yani karanlık aydınlığa, nefret niye aşka dönmesin (Gülüyor)
Aşık olduğunu nasıl anlarsın?
Sebepsiz gülmelerim başlar önce, daha bir keyif alırım yaptığım her şeyden her günümün, her işimi mutlaka onunla doldurur sonunu ona bağlarım ama bu çok az oldu hayatımda umarım tekrar olur.
BIKTIK GÜZEL KIZLARIN TRİPLERİNDEN
Görüntüsü Adriana Lima ama gönlü Anadolu kadını gibi bir kadın bulabildin mi? Müstakbel sevgili bir röportajda böyle tanımlanmış.
(Gülüyor) O çok eğlenceli esprili bir röportajdı hatırlıyorum… Valla olsa da bulsak, bıktık güzel kızların triplerinden…
Son olarak bana daha önce hiçbir röportajında söylemediğin bir şey söyler misin? “Hakkımda bu bilinmiyor” dediğin herhangi bir şey olabilir.
Beni şarkılarımdan hep romantik, duygusal yanımla biliyorlar ancak bu aralar Muay Thai sporuyla ilgileniyorum. Bir dövüş sporunu bu kadar seveceğimi önceden hiç düşünmezdim. Ben daha çok fit kalmak için fitness dışında bir spor yapmak istemiştim aslında fakat öğrendikçe daha çok bağlandım, kendi içinde derin bir felsefesi varmış bu sporun.
Röportaj: Gizem Kaboğlu – Dipnot Tablet Dergi